Middagactiviteiten

Middagactiviteiten

Leerlingen kunnen tijdens de middagpauze genieten van een ruim aanbod aan middagactiviteiten. Sommige activiteiten worden per graad ingericht, anderen zijn voor leerlingen van alle graden.

Bibliotheek

Hier kan je elke middag en ook voor of na de schooluren terecht voor het ontlenen van jeugdboeken of het raadplegen van naslagwerken.

Gezelschapsspellen

Wie gezellig wat wil babbelen of zin heeft in een gezelschapsspelletje kan elke dinsdag terecht in de refter Stella Maris van 12.30 uur tot 13.30 uur. Breng je leerlingenkaart mee!

Imkeren

Hou je van honing en zoemende bijtjes? Meneer Braeckevelt, onze leraar imker, verwacht je aan de leraarskamer op dinsdagmiddag.

Kwizien

Zin om tijdens de lange middag te kokkerellen met vrienden of vriendinnen? Bij Kwizien kan je terecht voor de smakelijkste middagactiviteit: cookies, groentewrap, pizza, pannenkoeken met appeltjes… Soms werk je ook samen met de middagactiviteit Imkeren. De bijtjes zorgen voor de honing die jij gebruikt in enkele lekkere gerechten: chocopasta met honing, popcorn met gekarameliseerde honing …

Juwelen maken

Pareltjes in alle kleuren en vormen liggen klaar om omgetoverd te worden tot prachtige juwelen. Ben je creatief of wil je je laten inspireren door onze modelletjes?

Koor

Zing je graag? Kom dan zeker naar het koor! We repeteren en zingen regelmatig in de kapel van de school.

Groen moet je doen!

Heb je groene vingers? Zin om een nestkastje of een insectenhotel in elkaar te timmeren? Laten we de handen uit de mouwen steken in onze schooltuin!

Scrappen

Knippen, stempelen, ponsen, werken met stickers, sjablonen en 3D-tekeningen… Hier kan je je creativiteit de vrije loop laten gaan en kaartjes maken voor elke gelegenheid!

Breien

Droom je er al lang van om een mooie sjaal of sokken te breien? Kom dan op donderdagmiddag zeker langs met een bolletje wol!

Like 2 bike

Zin om tijdens de lange middag je benen te strekken? Ga dan zeker mee op onze fietstochten doorheen de groene omgeving rondom onze school. Let op: fluo-vestje en fietshelm zijn verplicht!

Schaken

Wil je leren schaken of een wedstrijdje spelen? Wil je je hersens trainen via allerlei spelletjes? Je bent heel welkom op dinsdagmiddag in klas 119.

SOS Wiskunde

Wil je graag een extra woordje uitleg, heb je een klein wiskundeprobleem of wil je wat oefenen onder begeleiding van een leerkracht wiskunde? Spring dan gerust binnen met je vragen!

SOS français

Wie onderdelen van de leerstof nog niet goed heeft begrepen, kan voor extra uitleg en oefeningen hier eenmaal per week terecht.

SOS Nederlands

Wil je een spreekoefening voorbereiden onder begeleiding van een leerkracht Nederlands? Of heb je graag extra uitleg en oefeningen over leerstofonderdelen die je nog niet onder de knie hebt? Kom dan zeker naar SOS Nederlands!

Spaans

In het vijfde jaar kan je naar de basiscursus Spaans. Wie de basis beheerst, kan nadien naar de vervolgcursus.

Studie

Wie wil studeren, een huistaak maken, afwezig geweest is en graag notities in orde brengt, kan elke dag terecht in de studie. Je kan ook naar de studie verwezen worden indien je agenda, taken, verbeteringen ... niet in orde zijn.

Werken met computers

Heb je zin om een professionele PowerPointpresentatie te leren maken, wil je blind leren typen, werk je graag een opdracht af op de computer of wil je iets opzoeken via internet? Dan ben je welkom in het computerlokaal BRIX.

Sport

Tijdens de middag kan je aan verschillende sportactiviteiten deelnemen. Netbal, voetbal, basketbal, muurklimmen, dansen, lacrosse, minitennis, tafeltennis … elke sportliefhebber komt hier aan zijn trekken. Sport je liever vrij samen met je vrienden? Leen dan een bal uit bij de uitleendienst. De sportklassen kunnen elke middag ook deelnemen aan bijlessen.