Uitrol laptopproject 2021-2022

Uitrol laptopproject 2021-2022

Door het groeiend belang van ICT in de maatschappij en de hervorming van het onderwijs willen we ge├źngageerd meestappen in het nieuwe digitale verhaal dat in de scholen wordt geschreven. Daarom starten we op 1 september 2021 met een laptopproject voor alle leerlingen van de eerste graad en in het derde jaar in de richtingen: bedrijf en organisatie (D/A-finaliteit), organisatie en logistiek (A-finaliteit), zorg en welzijn (A-finaliteit) en haar-en schoonheidsverzorging (A-finaliteit). Concreet betekent dit dat elke leerling een laptop aankoopt via de school.

De beslissing om volgend jaar te starten in het eerste en het tweede jaar (en enkele klassen van het derde jaar) werd voorafgegaan door een bevraging van de ouders. De resultaten van deze bevraging kan u hier terugvinden

Met de integratie van de laptop willen we SAMEN zorgen voor een krachtige digitale leeromgeving voor al onze leerlingen.

Alle informatie over het laptopproject vindt u terug in onze brochure.

Een overzicht van antwoorden op de meest gestelde vragen vind je hier.

Net voor de vakantie bereikte ons het nieuws dat minister Ben Weyts extra geld uittrekt voor laptops voor alle leerlingen. We juichen dit initiatief uiteraard toe.

Doordat er middelen voorzien worden door het digisprong-project voor ict en laptops zullen de modaliteiten omtrent het laptopproject nog wijzigen: we communiceren hier zo snel mogelijk meer over.

De nota van de Vlaamse regering rond deze extra investering vindt u hier terug.