Laptopproject eerstejaars 2021-2022

Laptopproject eerstejaars 2021-2022

Door het groeiend belang van ICT in de maatschappij en de hervorming van het onderwijs willen we geëngageerd meestappen in het nieuwe digitale verhaal dat in de scholen wordt geschreven.. Daarom starten we met een laptopproject voor alle eerstejaars op 1 september 2021. Concreet betekent dit dat elke leerling zal beschikken over een eigen toestel dat hij/zij via de school aankoopt.

Met de integratie van de laptop willen we SAMEN zorgen voor een krachtige digitale leeromgeving voor al onze leerlingen.

Alle informatie over het laptopproject vindt u terug in onze brochure.

Net voor de vakantie bereikte ons het nieuws dat minister Ben Weyts extra geld uittrekt voor laptops voor alle leerlingen. We juichen dit initiatief uiteraard toe. Op dit moment ziet het er naar uit dat dit een éénmalig operatie zal zijn. Deze extra middelen zullen bovendien ook ingezet moeten worden voor de omkadering, de ondersteuning en de infrastructuur van het laptopproject. Met het bedrag dat nu voorzien is, lijkt het ons niet realistisch dat we hiermee een gratis laptop kunnen voorzien voor alle leerlingen. Vermoedelijk zal dit er wel voor zorgen dat de prijs voor u als ouder bij de aanschaf lager zal zijn.

De nota van de Vlaamse regering rond deze extra investering vindt u hier terug.