Internaat

Internaat

Contact

Internaat voor meisjes vanaf het 4e leerjaar basisonderwijs t.e.m. het zevende jaar secundair onderwijs Naamsesteenweg 355
3001 Heverlee

Tel. 016 39 92 02
E-mail: internaat@hhscholen.be

Op maandag, dinsdag en donderdag van 15.30-17.00u en van 18.00-21.00u Op woensdag van 12.00-17.00u en van 18.00-21.00u

Opvoedsters

Door corona werken wij dit schooljaar met bubbels en niet met graden.

Inschrijvingen

Indien u informatie wilt over ons internaat, bieden wij u graag een vrijblijvende rondleiding aan. U kan dan al uw vragen stellen aan directie, opvoedsters en internen. Op deze manier krijgen zowel u, als uw dochter onmiddellijk een goed beeld over wat ons internaat nu juist inhoudt. Let op! Dit schooljaar vragen wij u een mondmasker te dragen tijdens de rondleiding.

Ouders en kind komen eerst langs voor een rondleiding, hierna volgt er een intakegesprek. Een inschrijving in het internaat kan alleen wanneer het kind graag naar het internaat wil komen, het mag nooit een straf zijn. We polsen of hetgeen ouders verwachten overeenkomt met wat wij kunnen bieden. Er is geen voorrangsregel. Wie eerst inschrijft is eerst. Wij raden iedereen aan om vóór de Paasvakantie langs te komen. Dit is niet alleen belangrijk voor de inschrijving in het internaat maar ook voor de inschrijving in de school.

Gelieve wel steeds telefonisch of via e-mail een afspraak te maken, zodat de rondleidingen degelijk ingepland kunnen worden.

Wij schrijven gedurende het volledige schooljaar in, dus wacht zeker niet tot de grote vakantie om ons te contacteren. Wij schrijven dus vroeger in dan de school! Omdat wij slechts 48 kamers hebben, kunnen wij elk jaar maar een beperkt aantal inschrijvingen realiseren.

Hoe doet u dit praktisch? U neemt contact met ons, dit kan telefonisch (maandag van 7u tot 12u en van 15.30u tot 17u, dinsdag en donderdag van 15.30-18.00u en van 19.00u-21.00u, woensdag van 12.00-15.00u en van 19.00u-21.00u) of via mail.

Telefoonnummer: 016 39 92 02 Emailadres:internaat@hhscholen.be of karolien.vanstappen@hhscholen.be

Na uw inschrijving op het internaat wordt u doorverwezen naar de juiste persoon die voor jullie de inschrijving op school in orde zal brengen.

Wij hopen u zo snel mogelijk te mogen ontmoeten!

Kostprijs

Het kostgeld op jaarbasis bedraagt €2750. De betalingswijze is als volgt: Het kostgeld wordt in 10 schijven van €275 verdeeld en deze worden vóór de 5e kalenderdag van elke maand betaald (dit van september tot en met juni). €25 waarborg voor de kamersleutel (te betalen bij eerste schijf in september) €500 inschrijvingswaarborg: deze waarborg dient na inschrijving te worden betaald en wordt teruggestort aan het einde van het internaatsjaar op voorwaarde dat het volledige kostgeld betaald werd en de inschrijvingsovereenkomst niet opgezegd werd in de loop van het internaatsjaar door de ouder(s) of wettelijke vergenwoordiger(s).

Dagindeling

Zie bijlage voor de dagindeling

Opvoedingsproject

Het opvoedingsproject van ons internaat is opgedeeld in vijf pijlers en staat volledig uitgelegd in onderstaand PDF-document.

Reglement Internaat

Zie bijlage

Volg je ons al op sociale media?