Ondernemen en IT

Ondernemen en IT

Goed om weten
  • Deze studierichting wordt aangeboden in Heilig Hartinstituut Heverlee.
  • Deze studierichting is ook gekend als Handel.
Iets voor jou?

Voel je je hart sneller slaan wanneer je bedenkt dat je later in een bedrijf zal werken? Ben je geïntrigeerd door de economische, boekhoudkundige, zakelijk-communicatieve en commerciële aspecten van het bedrijfsleven? Hou je van informatica en heb je bovendien een goede basiskennis van wiskunde? Wil je taal- en andere algemene basisvakken vooral op een concrete en praktische manier aanpakken?

Je kan na het 2de jaar in de studierichting Ondernemen en IT instromen vanuit Moderne wetenschappen. We verwachten dan dat je 55% behaalt voor wiskunde. Vanuit Handel, Sociale en technische vorming of Artistieke vorming kan je ook voor deze richting kiezen als je gemiddeld 60% voor wiskunde behaalt en voor Nederlands en Frans 65%.

Lessenrooster
3de 4de
Aardrijkskunde 1 1
Bedrijfseconomie 6 6
Engels 2 2
Frans 4 4
Geschiedenis 1 1
Godsdienst 2 2
Informatica 3 3
Lichamelijke opvoeding 2 2
Natuurwetenschappen 2 2
Nederlands 4 4
Wiskunde 5 5
AANTAL LESUREN 32 32
En nadien?

Je opleiding in Ondernemen en IT is een rechtstreekse voorbereiding op de commerciële studierichting Marketing en ondernemen in de derde graad, waar het pakket talen en bedrijfseconomie samen met wiskunde een stevige algemene vorming garanderen.

Ben je minder taalgevoelig en heb je een uitgesproken talent voor boekhouden, wiskunde en programmeren, dan kan je instappen in de richting Accountancy en IT.

Ondernemen en IT is een doorstromingsrichting die voorbereidt op het hoger onderwijs.