Ondernemen en communicatie

Ondernemen en communicatie

Goed om weten
  • Deze studierichting wordt aangeboden in Heilig Hartinstituut Heverlee.
  • Deze studierichting is ook gekend als Handel-talen.
Iets voor jou?

Een job in de administratie van een bedrijf of een commerciële functie vind je best aantrekkelijk. Informatie verzamelen, verwerken en communiceren… omwille van je zin voor regelmaat, orde en nauwkeurigheid doe je dit graag en goed. Talen en informatica zijn je ding.

De algemene basisvakken wil je vooral praktisch en concreet aanpakken. Ondernemen en communicatie zou voor jou de geknipte studierichting kunnen zijn. Na een eerste graad Handel, Sociale en technische vorming, Moderne wetenschappen en Artistieke vorming kan je vlot instappen als je gemiddeld 65% behaalt voor Nederlands, Frans en Engels en als je geslaagd bent voor wiskunde.

Lessenrooster
3de 4de
Aardrijkskunde 1 1
Bedrijfseconomie 4 3
Duits 0 2
Engels 4 4
Frans 5 5
Geschiedenis 1 1
Godsdienst 2 2
Informatica 3 3
Lichamelijke opvoeding 2 2
Natuurwetenschappen 2 2
Nederlands 5 4
Wiskunde 3 3
AANTAL LESUREN 32 32
En nadien?

Ondernemen en communicatie bereidt je rechtstreeks voor op de studierichting Office management en communicatie in de derde graad.

Overschakelen naar Marketing en ondernemen of Accountancy en IT is vrijwel uitgesloten omwille van het lichtere pakket bedrijfseconomie, wiskunde en informatica in Ondernemen en communicatie.

Nadien kan je naast Office management en communicatie nog instromen in de studierichting Onthaal en public relations tso of in de studierichting Toerisme tso ( niet in onze school).

Ondernemen en communicatie is een doorstromingsrichting die voorbereidt op het hoger onderwijs.