Je leert niet voor school, maar voor het leven. (Seneca)

Studierichtingen

Heb je talent voor taal, ben je geboeid door de Klassieke oudheid of heb je eerder een wiskundeknobbel? Wil je uitblinken in wetenschappen of ga je liever praktisch aan de slag? In het Heilig Hartinstituut is er ruimte voor jou! Dankzij het grote aanbod aan studierichtingen in de verschillende domeinen en dat zowel in aso, tso, kso als bso kunnen we stellen dat nagenoeg elke leerling hier zijn keuze kan maken.

Bekijk hier de studiekeuzebrochure met het overzicht van de studierichtingen in de tweede graad.

Bekijk hier het overzicht van al onze studierichtingen.

Projecten
Internationalisering

Internationalisering is een prioriteit van het Heilig Hartinstituut.
Daarom kiest de school ervoor om internationale projecten te integreren in alle graden en studierichtingen van het secundair onderwijs.
Ons doel: een aanbod creëren op maat van alle leerlingen en studierichtingen.
De werkgroep internationalisering van de school zet de internationale initiatieven op en werkt ze uit.
Ze gaan op zoek naar de nodige fondsen en ontwikkelen een beleid rond internationalisering.
Ze faciliteren ook professionalisering van het eigen personeel binnen Europa en onderhouden contacten met scholen in binnen- en buitenland. In dit filmpje kan je al een kort overzicht vinden en enkele getuigenissen van de leerlingen’. Wil je graag nog meer weten, klik dan hieronder voor een bredere greep uit ons aanbod

Een greep uit ons aanbod

Kunst

Creatieve geesten en artistieke talenten vinden zeker en vast een plekje in onze school. Leef je uit in het vak plastische opvoeding of ga er volledig voor in de studierichtingen Artistieke vorming, Beeldende en architecturale kunsten en Vrije Beeldende Kunst.

Meer informatie over de kunst vind je hier.

Sport

In het Heilig-Hartinstituut voelen sporters zich echt op hun plek. Dankzij de uitgebreide infrastructuur (zwembad, sporthal, spiegelzaal, turnzaal, voetbalvelden, basketvelden, atletiekpiste, klimmuur ... ) kunnen heel wat sporten op een hoog niveau beoefend worden. Leerlingen sporten tijdens de pauzes en in het vak lichamelijke opvoeding. Wie sterk is in wetenschappen en bovendien nog intensiever sport wil beoefenen kan vanaf het derde jaar kiezen voor de aso-studierichting wetenschappen-sport. Wil je nog een beetje meer sport per week, dan kan je ook kiezen voor de tso-studierichting Lichamelijke opvoeding en sport.

Alle informatie over sport in onze school vind je hier.

Wetenschappen

Als je interesse hebt voor wetenschappen ben je zeker op je plaats in onze school. Al in de eerste graad bieden we in de verschillende studierichtingen een ruim aanbod aan wetenschappelijke vakken. Vanaf de tweede graad kan je gericht kiezen voor een richting met een groot aandeel aan wetenschappen of voor ons STEM-project. Je gaat dan aan de slag in de labo's van ons wetenschapsblok.

Meer informatie over de wetenschappen en STEM vind je hier