Middagactiviteiten

Middagactiviteiten

Leerlingen kunnen tijdens de middagpauze genieten van een ruim aanbod aan middagactiviteiten. Sommige activiteiten worden per graad ingericht, anderen zijn voor leerlingen van alle graden.

Bibliotheek

Hier kan je elke middag en ook voor of na de schooluren terecht voor het ontlenen van jeugdboeken of het raadplegen van naslagwerken.

Gezelschapsspellen

Wie gezellig wat wil babbelen of zin heeft in een gezelschapsspelletje kan elke dinsdag terecht in de refter Stella Maris van 12.30 uur tot 13.30 uur. Breng je leerlingenkaart mee!

Imkeren

Hou je van honing en zoemende bijtjes? Meneer Braeckevelt, onze leraar imker, verwacht je aan de leraarskamer op dinsdagmiddag.

Juwelen maken

Pareltjes in alle kleuren en vormen liggen klaar om omgetoverd te worden tot prachtige juwelen. Ben je creatief of wil je je laten inspireren door onze modelletjes?

Koor

Zing je graag? Kom dan zeker naar het koor! We repeteren en zingen regelmatig in de kapel van de school. Deze middagactiviteit kan voorlopig niet doorgaan omwille van Corona.

Schaken

Wil je leren schaken of een wedstrijdje spelen? Wil je je hersens trainen via allerlei spelletjes? Je bent heel welkom op dinsdagmiddag in klas 119.

SOS Wiskunde

Wil je graag een extra woordje uitleg, heb je een klein wiskundeprobleem of wil je wat oefenen onder begeleiding van een leerkracht wiskunde? Spring dan gerust binnen met je vragen!

SOS Français

Wie onderdelen van de leerstof nog niet goed heeft begrepen, kan voor extra uitleg en oefeningen hier eenmaal per week terecht.

SOS Nederlands

Wil je een spreekoefening voorbereiden onder begeleiding van een leerkracht Nederlands? Of heb je graag extra uitleg en oefeningen over leerstofonderdelen die je nog niet onder de knie hebt? Kom dan zeker naar SOS Nederlands!

SOS Latijn

Ben je afwezig geweest en heb je een les grammatica (taalstudie) gemist? Vind je Latijn moeilijk en wil je graag nog een tweede uitleg zonder dat al je klasgenoten erbij zijn? Of wil je oefenen op de nieuwe leerstof of op vertalen onder individuele begeleiding van een leerkracht? Kom dan naar SOS Latijn!

SOS organisatie (B-stroom)

Leerlingen komen onder de middag ofwel op vrijwillige basis (om uitleg te vragen over een taak/toets, om hun verhuismap op te ruimen, om een groepswerk voor te bereiden, om een studieplanning te maken, om rustig te kunnen werken omdat het op de speelplaats veel te druk is, ...) ofwel omdat ze door een vakleerkracht doorgestuurd zijn om een taak te maken of een toets in te halen.

Studie

Wie wil studeren, een huistaak maken, afwezig geweest is en graag notities in orde brengt, kan elke dag terecht in de studie. Je kan ook naar de studie verwezen worden indien je agenda, taken, verbeteringen ... niet in orde zijn.

Sport

Tijdens de middag kan je aan verschillende sportactiviteiten deelnemen. Netbal, voetbal, basketbal, muurklimmen, dansen, lacrosse, minitennis, tafeltennis … elke sportliefhebber komt hier aan zijn trekken. Sport je liever vrij samen met je vrienden? Leen dan een bal uit bij de uitleendienst. De sportklassen kunnen elke middag ook deelnemen aan bijlessen. Enkel de klimmuur en tafeltennis kan voorlopig niet doorgaan omwille van Corona.

Lego mindstorms

Een robot tot leven brengen en laten doen wat jij wil... Programmeren van parcours, je verdiepen in zijn ongehoorzaamheid en dan de problemen oplossen! Een uitdaging om jouw kennis te tonen en te verbeteren rond informatica, wetenschap, technologie, techniek en wiskunde! Dat staat jou allemaal te wachten tijdens deze activiteit. Durf jij het aan?!

Kunst en creatie

Hou je van tekenen, boetseren, drukken, aquarellen, knutselen, stempelen, smossen, fotograferen, beeldhouwen, timmeren, knippen, lijmen, vervormen, fantaseren, versieren, ontwerpen, kleuren, mengen, dromen, plakken, verbeelden en schilderen? Kom dan naar de middagactiviteit kunst en creatie om in een toffe sfeer de fantastische wereld van de beeldende kunsten te ontdekken!

Zumba

Zumba is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op hedendaagse en latinomuziek. Een ideale workout voor iedereen die zich wil uitleven en zin heeft om mee te shaken tijdens de middagpauze. Zumba is vooral heel leuk en geeft je een feestgevoel! Voorlopig kan deze activiteit niet doorgaan omwille van Corona.